seymican
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

seymican

GüZzeL OoLDuĞuM kAdAR kÜsTaHıM dA
 
AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 halsızlık nedenlerı tedavısı

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
HaSGüL
Yönetici
Yönetici
HaSGüL


Kadın
Mesaj Sayısı : 189
Yaş : 37
Nerden : gokkusagının yamacındannnn
İş/Hobiler : hayatın seflıgını yapıyorum
Lakap : minnoş
Kayıt tarihi : 13/08/08

halsızlık nedenlerı tedavısı Empty
MesajKonu: halsızlık nedenlerı tedavısı   halsızlık nedenlerı tedavısı Icon_minitimePtsi Ağus. 18, 2008 5:59 am

Bazı kimseler, aşırı yorgunluktan, çalışamamaktan, baş ağrısından, sırt ağrılarından, hazımsızlıktan veya huzursuzluktan şikayet ederler. Bu duruma tıp dilinde debilite veya asteni denir. Şiddeti ile etkeni arasında makul bir orantı olmadığı zaman tıbbi anlam taşıyan, beden veya akıl yorulması sonucu gelişen bir yorgunluk durumudur. Bu durum birçok fizik hastalığın ortak bir semptomu dur, ama psikolojik faktörler önemli bir katkı öğesi olabilir ve bazen öncelik taşır. Aynı zamanda depresyonların ve kronik anksiete durumlarının da belirgin bir özelliğidir. Bazı kimselerde ise fizik hastalık, depresyon ya da anksiete mevcut olmasa da belirgin ve süreklidir.


Halsizlik Nedenleri ve Öneriler
1- Derin uykuda bizi rahatsız edenler
Gürültü stres yaşatır ve stres tansiyonu yükseltir. Sonuçta sürekli halsiz ve uykulu oluruz. Bunun için size önerimiz, yatak odanızdan saat gibi ses çıkarabilecek tüm eşyaları kaldırmanız olacaktır.
2- Kahve ve çay
6 fincandan sonrası zarar! Kafein uyarıcı etki yapar, yani beyne daha fazla enerji emri verir. Günde 3 fincan kadar çay veya kahve içersek, bu canlandırıcı özellikten iyi şekilde faydalanırız. Fakat miktar ikiye katlanırsa, kafein ve tein, vücudumuzdaki demiri emer. Bu durumda beyin ve kalbe yeterli oranda oksijen gitmez. Sonuçta kendimizi çok yorgun hissederiz.
3- Karbonhidrat uyku hapı etkisi yapar
Tüm karbonhidratlar, aç karnına yenildiği zaman ağırlık yapar. Siz siz olun, aç karnına bu besinleri tüketmemeye özen gösterin.
4- Su eksilirse dikkatiniz de dağılır
Her gün yaklaşık 8 bardak su içmemiz gerekiyor, yoksa hissedilir bir biçimde enerji boşluğuna düşeriz. En iyisi, her saat başı içine biraz limon suyu sıkılmış bir bardak su içmektir.
5- Cep telefonu hipnozdan beter
20 dakikadan uzun telefon görüşmelerinin uyku hipnozu gibi bir etki yaptığı ortaya çıktı. Dolayısıyla, uzun süreli ve sık olarak telefonla konuşmak bizi yorar.
6- Duş alırken
Suyun sıcaklığı vücut sıcaklığının çok üzerindeyse bünyemiz uyku getiren hormonları fazlasıyla salgılamaya başlar. Akşamları iyi uyumak için sıcakla, sabahları enerji depolamak için ılık suyla yıkanın!
7- Bazı besinlere karşı dayanıksız olabilirsiniz
Her şeyi doğru yaptığınız halde zinde değilseniz, "çölyak" hastası olabilirsiniz. Bu bünyenizin tahıl nişastalarını işleyememesi anlamına gelir. Baş ağrısı ve yorgunluktan şikayet eden bu kişilerin buğday, arpa gibi tahıllardan uzak durması gerekir.
8- Kola bünyeyi aside boğar
Az harekete bir de aşırı kola, çay ve et tüketimi eklenirse, bünyede aşırı asit meydana gelir. Sonuçta da dolaşım bozuklukları, migren, bağışıklık sisteminin zayıflaması gibi rahatsızlıklar yaşanır.
9- Gürültü de yorar
Uzun süreli gürültüye maruz kalan insanların enerjisi tükeniyor. Bağıra çağıra konuşan insanların arasında olmak bile insanı yormaya yetiyor.
10- Flüoresan ışığı kronik esnemeye neden olur
Flüoresan ışık, öğrenme ve konsantrasyon yetimizi yüzde 60 oranında düşürür. Gün içinde saatlerce bu ışığa maruz kalan birinin bağışıklık sisteminin zayıfladığı ispatlandı. Bu da kronik yorgunluğa neden olabilir.
11- Küften uzak durmalı
Bulunduğunuz ortam yeterince havalanmıyorsa küf oluşabilir. Bünye, küfe tıpkı mikroplarda olduğu gibi karşılık verir, bununla mücadele eder. Bu da açıklanamayan sürekli yorgunluğa neden olabilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
bee
Üye
Üye
bee


Erkek
Mesaj Sayısı : 112
Yaş : 34
Nerden : Maymunlar Diyarından
İş/Hobiler : Zıplamak...
Lakap : ((Şebek))
Kayıt tarihi : 15/08/08

halsızlık nedenlerı tedavısı Empty
MesajKonu: Geri: halsızlık nedenlerı tedavısı   halsızlık nedenlerı tedavısı Icon_minitimePtsi Ağus. 18, 2008 6:04 am

tşkler hsgl Wink
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
halsızlık nedenlerı tedavısı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
seymican :: HeRTeLdeN SoOHBeT :: sAGLıK-
Buraya geçin: